28 mai 2023
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

ROMÂNIA CONTINUĂ SĂ SPRIJINE UCRAINA

9 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

România a donat Ucrainei 11 ambulanţe de urgenţă şi de transport Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, printr-o hotărâre, donarea a 11 ambulanţe de urgenţă şi de transport către Ucraina.

Invadatorii au aruncat bombe aeriene asupra unei maternităţi şi a unui spital de copii din Mariupol. Oameni şi copii sub dărâmături! Este o atrocitate! - a spus președintele.

9 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Armata rusă a lansat intenționat un atac aerian asupra unei maternități și a unui spital de copii din centrul orașului Mariupol. Facilitățile medicale sunt complet distruse, a declarat șeful DonODA Pavlo Kyrylenko.

Zeci de copii ucraineni au început şcoala în România după ce au fost nevoiţi să-şi părăsească oraşele

9 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

La Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din localitatea maramureşeană Petrova sunt cazate câteva zeci de femei alături de copiii lor. Pentru cei mici, astăzi a început din nou şcoala.

În Cernăuţi, în satele noastre e jale mare, părinţii îşi îngroapă feciorii - în luptele cu inamicul rus a fost omorât un roman din ţinut - Constantin Gherman din Sinăuţii de Jos

9 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Astăzi, Bucovina își ia rămas bun de la soldații unității militare A2582, omorâţi într-o luptă crâncenă împotriva ocupantului rus.

Mulţumim fraţilor români pentru ajutor!

9 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Două tiruri cu ajutoare umanitare din partea municipiului Suceava au sosit în Cernăuți Tirurile cu echipamente și bunuri au fost predate în vama Siret, în prezența primarului Ion Lungu și a primarului orașului Cernăuți, Roman Kliciuk.

În Jytomyr, în timpul bombaradamentelor, au fost omorâţi doi bebeluși de un anişor...Unde e Dumnezeu?

9 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Doamne, ce vină au aceşti îngeraşi? De ce oare Dumnezeu nu trăsneşte criminalii să nu mai poată omorî?. În orașul Malin, regiunea Jytomyr, pe 8 martie, la ora 23, bombele ocupanților ruși au distrus șapte case și o stradă întreagă, informează serviciul de presă al GSChS al Ucrainei.

Un copilaş de 6 anişori a murit de deshidratare, sub dărămăturile casei în Mariupol, oraş-port ucrainean, de 8 zile asediat de armata invadatorului rus . Oare Putin poate dormi, are linişte? Nu-l urmăresc coşmarurile?

9 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

S-a întâmplat ceea ce părea imposibil în secolul XXI. Aceasta este o veste groaznică pentru Europa. Aceasta este o realitate teribilă pentru Ucraina. Iar pentru Mariupol este o tragedie cumplită...

Numărul refugiaţilor care au părăsit Ucraina după invazia armatei ruse a depăşit pragul de 2 milioane de persoane

8 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

"... dacă războiul continuă, este posibil să începem să vedem oameni fără resurse şi fără relaţii..."Numărul refugiaţilor care au părăsit Ucraina după invazia armatei ruse pe 24 februarie a depăşit marţi pragul de 2 milioane de persoane, potrivit site-ului Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), informează AFP.

O refugiată din Kiev a născut gemeni la Cernăuţi în Centrul Regional Perinatal

8 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Părinții sunt fericiți și copiii sunt sănătoși. O migrantă din Kiev a născut gemeni în Centrul Regional Perinatal Cernăuți. A scris pe Facebook Lyubov Godniuk, șef-adjunct al Afacerilor Generale și Comunicații al Centrului Perinatal, transmite Agenția Media ACC.

Noile condiții ale Rusiei în negocierile cu Ucraina - Zelenski a spus „NU!”

8 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

(1) Zelensky rămâne președinte pro forma, dar Rusia îl numește pe Boiko ca prim-ministru

Oraşul port Mariupol, bombardat fără milă de agresorul rus este, practic, șters de pe fața pământului, iar mulți dintre morți sunt îngropați în curți

7 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Lumina, căldura și gazul sunt practic absente, iar mulți dintre morți sunt îngropați în curți.Nu a mai rămas nici măcar o singură stradă în Mariupol în care să nu fie case parțial sau total distruse.

Pe teritoriul României se află peste 80.000 de cetăţeni veniţi din Ucraina, dintre care 30.000 sunt minori.

7 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Toţi copiii ucraineni aflaţi pe teritoriul României vor beneficia de dreptul la educaţie în unităţile de învăţământ din România .Guvernul României a aprobat noi măsuri pentru asigurarea de sprijin şi asistenţă umanitară copiilor, adulţilor,

În piețele din Cernăuți va fi distribuită mâncarea gratuită

7 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Pentru persoanele care vor avea nevoie de provizii suplimentare, or. Cernăuți dezvoltă bucătării populare, unde vor fi hrănite gratuit cu prânz cald în fiecare zi. La Cernăuți se instalează bucătării populare

Or. Cernăuţi, loc de refugiu pentru ucrainenii din estul țării. Astăzi în Cernăuţi va sosi un tren cu refugiaţi din Kiev şi două din Poltava - Гаряча лінія для людей, які прибули в регіон

7 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

În nordul Bucovinei şi-au găsit refugiu peste 20 mii de persoane din estul Ucrainei, care, în consecinţa războiului au fost nevoite să-şi părăsească casele. Voluntarii roagă ca refugiaţii să fie ajutaţi cu spaţiu locativ.Katerina Ponovariova, preşedinta Centrului „ Voluntarii Bucovinei"

Zelenski i-a conferit pilotului moldovean Ștefan Ciobanu titlul de Erou al Ucrainei, Post-mortem

4 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Titlul de Erou al Ucrainei i-a fost conferit maiorului Ștefan Ciobanu post-mortem pentru fapta eroică de a atrage aeronavele inamice și a le devia din spațiul aerian al orașului Kropyvnytskyi. Ștefan Ciobanu a pilotat un avion SU-27. Verișoara sa, interpreta Maria Mocanu, a scris pe pagina sa de Facebook: