09 august 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

MĂRŢIŞORUL ÎNDOLIAT NU TREBUIA NEAPĂRAT AMÂNAT

1 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Mărţişorul îndoliat putea să nu fie anulat, dacă se convenea cu participanţii în privinţa unui repertoriu adecvat momentului.

DIN ROSTOV-PE-DON IANUKOVYCI SE CONSIDERĂ PREŞEDINTE ŞI DELIREAZĂ DESPRE VIITORUL UCRAINEI

28 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

Informaţia difuzată ieri, 27 februarie, că Viktor Ianukovyci a cerut protecţia Rusiei şi a fugit pe calea aerului, aterizând la ora 22.00 pe aeroportul militar din Rostov-pe-Don s-a confirmat astăzi.

Răniții EuroMaidanului vor fi aduși în România mâine

28 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

Misiunea umanitară, prin care 12 persoane rănite în timpul recentelor proteste de la Kiev vor fi aduse a tratament în România, va avea loc sâmbătă, 1 martie.

ARSENI IAŢENIUK – NOUL PRIM-MINISTRU AL UCRAINEI

27 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

Garanţie şi dreptul la dezvoltare fiecărei etnii minoritare, atât în vestul, cât şi în estul şi sudul Ucrainei, indiferent de limbă şi religie

12 răniți ai EuroMaidanului vor fi tratați în România

27 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

Un avion militar de la București în care se va afla o echipă din cadrul SMURD București va prelua de la Kiev 12 persoane care au fost rănite în timpul recentelor evenimente care au avut loc în Ucraina. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, misiunea umanitară vine ca urmare a solicitării Ucrainei către MAE român, prin ambasada României la Kiev.

LENIN „A MURIT” ŞI LA TĂRĂSĂUŢI

25 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

nu m-a mirat că a „căzut” Ilici, căci cu o zi înainte în Ucraina au fost distruse mai mult de o sută de monumente...

Cernăuți: A fost sau n-a fost?

24 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

La Cernăuți trăiește una dintre cele mai importante comunități românești din Ucraina. Ca să își apere interesele, românii din Ucraina l-au votat pe Ianukovici. Acum ei au coborât însă în stradă împotriva unui regim corupt. Speră ca schimbările să ajunga și la Cernăuți. O poveste cu visători și profitori de Laurențiu Diaconu-Colintineanu.

TYMOŞENKO VA CANDIDA LA POSTUL DE PREŞEDINTE AL UCRAINEI

24 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

Deputaţii poporului au abrogat, prin 232 de voturi „pentru”, Legea „Cu privire la principiile politicii de stat în domeniul limbilor”, A. Iaţeniuk, O. Teahnibok, E Gheraşcenko, menţionând că respectivul act normativ a fost aprobat în 2012 cu mari încălcări legislative, în special pentru populaţia rusă, iar în timpul apropiat va fi adoptată o nouă lege care va acorda siguranţă tuturor limbilor minorităţilor naţionale. Să sperăm că aşa va fi şi noua conducere nu ne va „recomanda”, ca cea precedentă, să ne ucrainizăm şcolile, afirmând că „limba română nu are perspectivă”, să înceteze experimentele privind predarea integrată a literaturii române cu cea universală.

CERNĂUŢIUL – ÎN AJUTORUL EUROMAIDANULUI

23 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

La etajul întâi al Primăriei Cernăuţiului se află Centrul de coordonare privind acordare ajutorului EuroMaidanului, unde toţi doritorii pot transmite produse alimentare, medicamente, bani pentru protestatarii din centrul capitalei Ucrainei. Pentru detalii vă puteţi adresa la Oleksii Kaspruk, deputat în Consiliul Orăşenesc Cernăuţi.

AŞ VREA SĂ PUTEM SPUNE DIN TOATĂ INIMA: „UCRAINA TE IUBIM!”

23 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

Chiar mai mult decât ucrainenii avem motive să ne dorim integrarea în comunitatea europeană, căci numai astfel va dispare gardul de sârmă ce ne desparte din 1940 de fraţi...

IANUKOVYCI NU MAI ESTE PREŞEDINTE

22 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

În legătură cu faptul că Ianukovyci s-a autoînlăturat de la îndeplinirea împuternicirilor constituţionale de Preşedinte al Ucrainei, Rada Supremă, azi seara, a hotărât să-l elibereze din post (328 de voturi „pentru”) şi a anunţat alegerile preşedinţiale la 25 mai 2014.

SÂNGEROSUL DICTATOR IANUKOVYCI A ZBURAT LA HARKIV

22 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

Odiosul şi criminalul preşedinte Ianukovyci, principalul vinovat de moartea a peste 100 de protestatari, a zburat, astă noapte, la Harkiv, unde astăzi are loc congresul deputaţilor de toate nivelele din regiunile estice şi sudice ale Ucrainei.

„NE-AM SĂTURAT PÂNĂ-N GÂT”

22 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

Mărturiile unui tânăr român, care a stat câteva zile la Kyiv, pe EuroMaidan

GENOCID ÎMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR

21 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

După sângeroasa zi de joi, când peste 100 de manifestanţi paşnici au fost răpuşi de gloanţele lunetiştilor, din ordinul lui Zaharcenko, centrul Kyivul arată, după cum afirmă, cu lacrimi în ochi bătrânii localnici, ca după cel de-al doilea război mondial. Nici Ianukovyci, nici ceilalţi vinovaţi de genocidul împotriva poporului, n-au demisionat şi nici n-au de gând, se pare, s-o facă.

UN MĂRŢIŞOR ÎNDOLIAT

21 februarie 2014 | Categorie: Noutăţi

Când am publicat în „Zorile Bucovinei” anunţul Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” cu privire la data desfăşurării sărbătorii Mărţişorului, situaţia în Ucraina era extrem de tensionată, însă ţara în care trăim şi ai cărei cetăţeni suntem încă nu era cuprinsă în flăcări şi scăldată în sânge.