28 mai 2023
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

„Ceea ce ne desparte ne unește, ceea ce ne unește nu ne dezbină”

24 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

În data de 27.09.2014, ora 14, la sediul Societății pentru Cultura Românească "Mihai Eminescu" din regiunea Cernăuți, va avea loc Conferința culturală „Ceea ce ne desparte ne unește, ceea ce ne unește nu ne dezbină”, activitate din cadrul proiectului „Bucovina unită prin limba și tradițiile ei, ediția a II-a, 2014, proiect finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

CUMPĂRĂ PĂSTORUL, CĂ TURMA ÎL VA URMA

22 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

CUMPĂRĂ PĂSTORUL, CĂ TURMA ÎL VA URMA În anul 1939, Germania şi Uniunea Sovietică au semnat Tratatul de pace, la care a fost adoptat un adaos secret ca să se înceapă al doilea război mondial. Acordul a fost semnat de Molotov, Stalin şi Ribbentrop, numit apoi Pactul Ribbentrop-Molotov.

Ne va aduce mult dorita pace Memorandumul de la Minsk?

21 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Duminică dimineaţă, 21 septembrie, Preşedintele Petro Poroşenko ne-a felicitat cu Ziua mondială a păcii. Această sărbătoare a fost instituită de ONU în 1981, ca zi în care sunt recomandate acţiuni de propagare a păcii pe planetă şi oprirea focurilor în toate zonele de conflict armat.

Cine vrea în rai, va trebui să treacă mai întâi prin purgatoriu

20 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

aproape un milion de cinovnici ar trebui să treacă procedura „epurării” pentru a dovedi că sunt demni să îndeplinească funcţii de stat.

RUŞII FILMEAZĂ LA CERNĂUŢI CUM NE-AU APĂRAT DE BANDITISM ÎN 1941

20 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

...am avea şi noi motiv să ne revoltăm, alături de activiştii ucraineni.

ŞI ROMÂNII DIN MAHALA AU NEVOIE DE SUSŢINEREA ROMÂNIEI

18 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

...la 14 septembrie, la invitaţia dl Ioan Pavăl, primarul comunei sucevene Dumbrăveni, cu care comuna Mahala întreţine relaţii de prietenie, împreună cu Nicolae Hostiuc, deputat în Consiliul Raional Noua Suliţă, ne-am întâlnit în oaza prieteniei şi frăţiei, în Patria noastră istorică, la inaugurarea altui obiectiv cultural – Grădiniţa cu program normal nr. 3, la construcţia căreia şi-a adus prinosul şi Guvernul României, alocând în acest scop 1 milion de lei.

ACORDUL ISTORIC DE ASOCIERE A UCRAINEI CU UE A FOST RATIFICAT

17 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

La 16 septembrie curent, Rada Supremă și Parlamentul European au ratificat concomitent Acordul de Asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană.

Herţa atacată de lupi în piele de oaie

15 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Tot mai multe pietre sunt aruncate în raionul Herţa locuit de români, acest raion din regiunea Cernăuţi fiind atacat de lupi în piele de oaie, de lideri naţionali, jurnalişti, politicieni şi „mari patrioţi”.

Jurnalişti din mai multe ţări au participat la lansarea FIJR MOLDOVA

13 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI – FIJR a inaugurat vineri, 12 septembrie a.c., filiala FIJR MOLDOVA.

MOR ŞI ROMÂNI PENTRU INTEGRITATEA UCRAINEI

13 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

...citind scrisoarea primită de la corespondenta noastră voluntară, Domnica Mihalescu-Luchianiuc din Ostriţa Herţei, am rămas cu o tulburătoare nedumerire. Mi se pare nefiresc că despre tânărul român din Carapciu, care a fost omorât pe frontul din Lugansk am aflat doar din cele scrise de dumneaei.

ORAŞUL SIRET, GAZDA ADUNĂRII GENERALE A ORGANIZAŢIEI DOUZELAGE ÎN LUNA APRILIE 2015

13 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Primăria Oraşului Siret, împreună cu Organizaţia Douzelage Siret organizează pe data de 19 septembrie 2014, începând cu ora 10.30, conferinţa de presă cu tema: Oraşul Siret, gazda Adunării Generale a organizaţiei Douzelage în luna Aprilie 2015.

Bogdan STANOEVICI: „ÎN UNIRE E PUTEREA!”

12 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

După încheierea primei vizite oficiale în vechea urbe de pe malul Prutului a domnului Bogdan STANOEVICI, Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni, am discutat cu înaltul oaspete pe diverse teme.

TROFEUL FESTIVALULUI DE LA TÂRGU-JIU – VOLOCENILOR

10 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

La sfârşitul lunii august, în oraşul Târgu-Jiu din România, s-a desfăşurat festivalul internaţional de folclor la care au participat Ansamblul popular de dansuri „Mărţişor”, condus de Ion Cogan, şi Orchestra de instrumente populare „Trandafir”, dirijată de Ion Bodnar. Împreună cu volocenii la festival au evoluat artişti amatori din Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Italia, Algeria, Ucraina, România.

ULTRA-PATRIOTISM UCRAINEAN LA ROMÂNII DIN HERŢA?

9 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

...românii din Herţa n-ar trebui să tacă, dacă, într-adevăr, nu s-au transformat într-o turmă bună de dus la abator.

PROPAGAREA MODULUI SĂNĂTOS DE VIAŢĂ ÎN ROMÂNIA, UCRAINA ŞI REPUBLICA MOLDOVA

8 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

În cadrul proiectului „Programul propagării modului sănătos de viaţă „Alegerea tineretului – sportul ”, Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, tineri în vârstă de 7-20 de ani din aceste trei ţări vecine vor fi motivaţi să se ocupe cu sportul în loc să-şi petreacă timpul liber la calculator sau prin baruri.