29 iunie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

FESTIVALUL DE FOLCLOR „ÎNTÂLNIRI BUCOVINENE” S-A DESFĂŞURAT LA CERNĂUŢI

2 octombrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Consulatul General al României la Cernăuţi a fost reprezentat la acest eveniment de anvergură de doamna Consul General Irina Loredana Stănculescu și domnul ministru consilier Edmond Neagoe.

FESTIVALUL DE FOLCLOR „ÎNTÂLNIRI BUCOVINENE” – ÎN CAPITALA BUCOVINEI

1 octombrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Consulatul General al României la Cernăuţi a fost reprezentat la acest eveniment de anvergură de doamna Consul General Irina Loredana Stănculescu și domnul ministru consilier Edmond Neagoe.

CONFERINŢĂ INTERNAŢIONALĂ LA CERNĂUŢI CU PARTICIPAREA UNIVERSITĂŢII „ŞTEFAN CEL MARE” DIN SUCEAVA

1 octombrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Consulatul General al României la Cernăuți a fost reprezentat de consulul Ionel Mitea.

ROMÂNIA ŞI UCRAINA SUB „UMBRELA” NATO

1 octombrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Cristian-Leon Ţurcanu, Ambasadorul României în Ucraina, a avut o întrevedere cu ministrul ucrainean al apărării, Andrii Zahorodniuk. Cei doi oficiali au evocat stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării

VĂ MULŢUMIM PENTRU SPECTACOL, NE-AŢI ADUS SOARELE SUCEVEI CU ZÂMBET ÎN SUFLET

27 septembrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Prezentarea, în premieră, la Cernăuţi, a comediei „Noapte bună, tăticule!”, e un început de colaborare, o nouă pagină în istoria celor două teatre din Bucovina, deschisă cu contribuţia antreprenorului Angela Zarojanu – Teatrul Municipal „Matei Vişniec” din Suceava şi Teatrul Muzical-Dramatic „Olga Kobyleanska” din Cernăuţi, după cum au specificat directorii Carmen Veronica Steiciuc şi, respectiv, Iuri Marceak, la finele spectacolului

DORUL ROMÂNESC DE LA MANSARDA CU MINUNI DIN ZESTREA NEAMULUI

26 septembrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Din dragoste pentru neamul lor de la Boian, pentru zestrea acestui drag pământ numit Bucovina...

Vă invităm la spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, prezentat în premieră la Cernăuţi

24 septembrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Spectacolul „Noapte bună, tăticule!” de Jean Poiret, montat de remarcabilul Alexandru Grecu, cunoscut și apreciat regizor din Chișinău, este o producție a Teatrului Municipal Matei Vișniec Suceava și va avea premiera la Cernăuţi joi, 26 septembrie, ora 19.00.

LA BOIAN – CU AROMA CÂNTECULUI ŞI DANSULUI POPULAR ROMÂNESC (Ansamblul de dans „Mioriţa” din Boian şi-a sărbătorit 64 de ani de activitate)

23 septembrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Istoria se repetă, cu vise de veacuri, cu bune şi cu rele, iar tinerii sunt acei mesageri care poartă spre viitor steagul dăinuirii neamului prin limbă, tradiţie, sunt verigi în lanţul istoriei ce leagă trecutul, prezentul şi viitorul.

DE LA ”ZORILE BUCOVINEI” – RECUNOŞTINŢĂ ŞI ADÂNCĂ PLECĂCIUNE GENEROSULUI ROMÂN DIN SUCEAVA, EMANOIL REI

22 septembrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Suntem profund emoţionaţi de acest gest generos, mai ales ştiind că domnul profesor e un simplu pensionar cu mijloace modeste

LA VOLOCA – ÎN INIMA ROMÂNISMULUI – ROMÂNII ÎŞI TRĂIESC CU DEMNITATE ROSTUL VIEŢII

22 septembrie 2019 | Categorie: Noutăţi

...tradițiile, obiceiurile, portul popular și folclorul sunt comori inestimabile, care definesc un popor, făcându-l unic, statornic și nemuritor. La Voloca, vatră pur românească, aceste perle ce rodesc cu rodul Datinii străbune înfloresc cu floarea aleasă a limbii române prin credinţă, cu fineţea portului, dansului şi cântecului popular. Le-am admirat la 21 septembrie, de Naşterea Maicii Domnului, zi sfântă în calendarul creştinilor ortodocşi, la ce-a de-a 5-a ediţie a Festivalului „Ziua roadei”, organizată

PICTURA BISERICII DIN PRISĂCĂRENI FINANŢATĂ DE GUVERNUL ROMÂNIEI

21 septembrie 2019 | Categorie: Noutăţi

La sfinţirea sfântului locaş de închinare a fost prezentă, cu un călduros mesaj de felicitare şi un coș de flori în culorile steagului național al României, doamna Irina Loredana Stănculescu, Consulul General al României la Cernăuţi.

LA BĂHRINEŞTI, „CUCUL” LUI CONSTANTIN MANDICEVSCHI AMINTEŞTE NECONTENIT DE DESTINUL ROMÂNESC AL BUCOVINEI

21 septembrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Sugestiva, dureros răscolitoarea întrebare „Ce-ar putea da omul pentru limba şi neamul său?”...

GRĂDINIŢA UNDE DOMNEŞTE DISCRIMINAREA, GRUPĂ ROMÂNEASCĂ FĂRĂ EDUCATOARE, IAR COPIII NU AU NICI CE MÂNCA PE SĂTURATE

18 septembrie 2019 | Categorie: Noutăţi

La 23 septembrie curent, s-a deschis cu fast, cu laude până la cer din partea unor lideri români din Cernăuţi (cu poze multe pe Internet să se afle şi la Bucureşti că lucrează, că sunt mari patrioţi), grădiniţa ucraineană «Зернятко» (”Grâurel”) de pe str. Armeansk, cu 2 (?) grupe româneşti, pentru deschiderea căreia activiştii „au muncit” în sudoarea frunţii. Or, ne conducem după zicala: „Laudă-mă gură că ţi-oi da friptură”. Iar „friptura” vine după muncă.

DE LA PUTNA NE VINE LUCOAREA CĂRŢII

15 septembrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Într-un mediu greu de rezistat, românii în ţară străină sunt ca un mărgăritar, care străluceşte mai tare atunci când îl luminează soarele...

MEDICI DIN ROMÂNIA, UCRAINA, ŞI REPUBLICA MOLDOVA S-AU ÎNTRUNIT LA CERNĂUŢI

14 septembrie 2019 | Categorie: Noutăţi

Societatea Regională Medicală „Isidor Bodea” a organizat în aceste zile la Cernăuţi cea de a douăsprezecea reuniune „Istoria instituţiilor medicale din Cernăuţi”, la care timp de câteva zile în centrul nostru regional s-au întâlnit medici din Ucraina, Republica Moldova şi România, care au avut posibilitate să discute chestiuni concrete ale doctorilor şi bolnavilor.