Îi vom păstra mereu un loc în inima şi în sufletul nostru!
Viaţa fiecărui om este o carte cu 365 de pagini anuale. Povestea vieţii primarului Anatol Piţu e bogată în conţinut, în ea strălucind cele mai frumoase culori ale vieţii sale trăite cu dăruire şi iubire. Acum, când cele mai frumoase urări îşi revărsă aromele din buchetul aniversar al dl Anatol Piţu, cu aleasă preţuire ne alăturăm şi noi, prietenii de la „Zorile Bucovinei”. Îi urăm un sincer şi călduros „La mulţi ani!”. Fie ca anii ce v-au bătut deja la poarta vieţii şi încă vor sosi să vă deschidă cartea destinului cu primăveri însorite în suflet, să nu încetaţi să răspândiţi lumină şi iubire în jurul Dv, bucuriile şi succesele să vă surâdă la fiecare pas, în toate realizările, cornul abundenţei vă fie întotdeauna plin şi îndesat, iar soarele iubirii vă încălzească mereu cu raze primăvăratice căminul familial, la geamul căruia să vă doinească mereu pasărea norocului.
Or, la românaşii cei mici de pe moşia cronicarului Ion Neculce , din Boian, fiindcă au fost foarte cuminţi, au învăţat cântece şi colinde, urături în limba română, Moş Crăciun v-a sosi cu daruri scumpe mai repede ca de obicei, mâine, dar va mai veni şi la 7 ianuarie, când locuitorii din această comună românească din rădăcină sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi.
La CIE Cupca au început pregătirile pentru multașteptatele sărbători ce deja bat la ușă.
Or, cel mai frumos cadou de Crăciun pentru elevii şi profesorii Liceului „Mihai Eminescu” din Carapciu, Hliboca, , condus de excepţionalul director, patriotul Eugen Tovarniţchi, la fel precum şi pentru românaşii din Proboteştii Herţei, e păstrarea celor Sfinte ale Neamului – Limba Română, portul popular, tradiţiile moştenite din străbuni.
Nu de puține ori vorbim despre sport și succesele obținute de elevii de la CIE Cupca, la cele mai felurite competiții sportive: volei, fotbal, alergături, șah etc. Datorită priceperii și profesionalismului profesorului – metodist de educație fizică, pedagog cu un mere stagiu de muncă, domnului Petru Marcu, sportul a fost și este îndrăgit și preferat de cupceni.
Beethoven a fost considerat de către profesorii săi fără nici o șansă ca și compozitor. Nu i-a ascultat însă, și a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.
Deşi până la Crăciun mai sunt încă multe zile, mai ales cel pe stil vechi, sărbătorit de românii din norddul istoric al Bucovinei la 7 ianuarie, primii au aprins luminile Crăciunului prin frumoase colinde micuţii din clasa I-a de la Liceul “Alexandru cel Bun” din centrul Cernăuţiului
În zadar cumpărăm daruri și gătim un pom de Crăciun, dacă în sufletele noastre nu este pace, bunătate, iubire și iertare. Viața cu problemele ei materiale copleșitoare, ne îndepărtează uneori de adevărata viața spirituală, aruncând între materie și spirit un văl întunecos. Sărbătoarea Crăciunului fiind o sărbătoare a sufletelor noastre, oamenii ar trebui să dea la o parte acest văl, Crăciunul să devină Sărbătoarea Bunătății, a Bucuriei, când Cerurile se leagă de Pământ, când fiecare dintre noi redevine copil prin curățenia gândurilor și își deschide sufletul către Dumnezeu, cu credință și iubire.
O vorbă înţeleaptă spune că fiecare dăruieşte ce are în suflet. Semănător de lumină şi bucurii, părintele protopop de Storojineţ Vasile Covalciuc dăruieşte iubire şi înţelepciune
Adresându-le volocenilor sincere felicitări cu ocazia Sfintelor Sărbători de iarnă le dorim sincer să-şi păstreze tot ce este românesc, să nu se înstrăineze de străbuni, iar Limba Română să fie întotdeauna la ea, ACASĂ, la fel precum şi portul popular românesc, precum a fost în cele mai vitrege momente ale împătimitei noastre istorii, sub orice steag, sub orice stăpânire.
Suntem mai mult decât convinşi că, în această veche vatră românească, cu un primar gospodar şi patriot al neamului – Anatol Piţu, cu un director precum Radu Petraşescu, care îşi instruieşte discipolii cu dragoste faţă de Grai, Neam, Limba Română va dăinui precum neamul românesc.
Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru voi, românii din afara granițelor, să vă intoarceți acasă, în România.
În cabinetul de limba română, sub conducerea profesoarei de limba maternă, dnaLucica Dușceac se află o mică bibliotecă. Iar atuncă când studiază o operă a unui scriitor român sau
Aceasta e poziţia actualului primar al Boianului din nordul istoric al Bucovinei, Aurel Babii. „Fiecare sat există pentru sine în centrul unei lumi şi are frumoasa mândrie de a fi altfel decât celelalte”, scria Lucian Blaga în cartea „Elogiu satului”. „Frumoasa mândrie” a Boianului sunt oamenii comunei, care au luptat şi continuă să militeze pentru Neam, Tradiţii şi Datini. Oameni cu suflet mare care au fost odinioară, care au iubit cu adevărat acest pământ străbun cu rădăcini româneşti, cu frumoase tradiţii, obiceiuri, cu o frumoasă limbă, moştenită din străbuni, patrioţi care au avut grijă să nu dispară aceste sfinte relicve ale neamului, precum regretatul profesor Vasile Bizovi, Cetăţean de Onoare al Boianului, care a lăsat satului drag o inestimabilă comoară - Monografia Boianului.