19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Nimeni și nimic nu e veșnic! Pe fiecare- bogat sau sărac – ne așteaptă 4 scânduri și o groapă. La 86 de ani a decedat Silvio Berlusconi

12 iunie 2023 | Categorie: Externe

Nimeni și nimic nu e veșnic! Pe fiecare- bogat sau sărac – ne așteaptă 4 scânduri și o groapă. La 86 de ani a decedat Silvio Berlusconi

Oraşul în care trăiesc doar femei tinere de 20 şi 35 de ani. E un fenomen!

18 aprilie 2023 | Categorie: Externe

Într-un oraș din sud-estul Braziliei locuiesc doar femei cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani

Papa Francisc s-a rugat pentru pace: „Ajută iubitul popor ucrainean pe drumul lui către pace și adu lumina Paștelui asupra poporului Rusiei”

9 aprilie 2023 | Categorie: Externe

Papa Francisc s-a rugat pentru pace: „Ajută iubitul popor ucrainean pe drumul lui către pace și adu lumina Paștelui asupra poporului Rusiei” Papa Francisc le-a cerut duminică, în cadrul mesajului său tradițional „Urbi et Orbi” de Paște pentru lumea întreagă, rușilor să caute adevărul despre invazia țării lor în Ucraina și a făcut apel la dialog între israelieni și palestinieni, ca urmare a violențelor recente,

Finlanda, care a rămas nealiniată timp de mai bine de 100 de ani, a devenit oficial membră a NATO. De acum înainte, granița Rusiei cu Alianța a crescut cu 1.300 km, iar NATO s-a apropiat de Sankt Petersburg.

8 aprilie 2023 | Categorie: Externe

Finlanda, care a rămas nealiniată timp de mai bine de 100 de ani, a devenit oficial membră a NATO. De acum înainte, granița Rusiei cu Alianța a crescut cu 1.300 km, iar NATO s-a apropiat de Sankt Petersburg. În ianuarie 2022, cu o lună înainte de marele război împotriva Ucrainei, adjunctul ministrului rus de externe Serhei Riabkov a sfătuit NATO să-și „adune rămășițele și să se întoarcă la începutul anului 1997”. Și doar într-un an și jumătate, Kremlinul are NATO cu 1.300 km mai aproape de granițele sale. Și s-a întâmplat chiar în ziua înființării Alianței - la 4 aprilie 1949, când a fost încheiat Tratatul Atlanticului de Nord. Prin urmare, nu numai criminalii de la Kremlin iubesc simbolis

În cadrul celei de-a doua zile a vizitei de lucru în Italia, delegația DRP a avut întâlniri cu primarul orașului Agrigento, cu primari ai provinciei cu același nume și cu reprezentanți ai comunității românești

2 aprilie 2023 | Categorie: Externe

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu : "Întâlnirea cu primarul din Agrigento, Francesco Micciche’, a fost un bun prilej de a discuta despre comunitatea românească, care este bine integrată aici și care are o contribuție importantă la dezvoltarea provinciei. Nu a fost o surpriză pentru mine să aud cuvinte frumoase la adresa românilor. Știu prea bine că românul este muncitor, ambițios și dornic să arate că acolo unde se stabilește trăiește cum se cuvine și sfințește locul.

Un val de proteste violente acoperă treptat lumea occidentală. Apocalipsă cu aromă de speranță. Ce se va întâmpla cu economia mondială în 2023?

31 martie 2023 | Categorie: Externe

Un val de proteste violente acoperă treptat lumea occidentală. Apocalipsă cu aromă de speranță. Ce se va întâmpla cu economia mondială în 2023? Motivul este creșterea prețurilor. Inflația din UE, Marea Britanie și SUA în 2022 a doborât recordurile de 40 de ani și a devenit o povară pentru muncitori. Creșterea salariilor nu ține pasul cu creșterea prețurilor, oamenii sunt din ce în ce mai săraci. Lumea este în pragul crizei. Există mai mulți factori fundamentali care conduc oamenii la greve mari. Una dintre ele este îmbătrânirea populației. Generația „baby boom” (născută între 1946 și 1964) este în mare parte deja pensionară și nu sunt destui tineri care să-i înlocuiască la locul de muncă.Sistemele de pensii ale țărilor europene nu pot rezista la creșterea bruscă a ponderii pensionarilor, iar unii membri ai blocului au început să ridice vârsta de pensionare.

Refugiaţii ucraineni, daţi afară din hotelurile din Mamaia: „Stau cu geamul deschis şi 30 grade centrala”

31 martie 2023 | Categorie: Externe

Refugiaţii ucraineni, daţi afară din hotelurile din Mamaia: „Stau cu geamul deschis şi 30 grade centrala” Proteste în stradă, în Mamaia Nord. Aproape 200 de refugiaţi ucraineni ar putea rămâne fără un acoperiş deasupra capului, după ce proprietarii hotelurilor în care fuseseră cazaţi i-au anunţat că nu-şi mai pot permite să-i întreţină. Aceştia nu şi-au mai fi primit banii de la stat de câteva luni, iar ca să primească alocaţia de la statul român, ar trebui să se angajeze. Mulţi se plâng însă că nu cunosc limba, scrie .

Gherghe Cârciu, Secretar de stat DRP: Mă bucur că, astăzi, eforturile de a atenua identitatea românească de peste Prut au eșuat.

27 martie 2023 | Categorie: Externe

Acum 105 ani, Basarabia revenea în cadrul granițelor ei firești și reîntregea trupul din care fusese smulsă de către Imperiul Țarist. Unirea provinciei românești cu țara mamă devenea astfel unul dintre momentele premergătoare Marii Uniri de la 1918.

România va construi o conductă pentru exportul gazelor din Marea Neagră în Europa

17 martie 2023 | Categorie: Externe

OMV Petrom din România, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a semnat contractul pentru preluarea de gaze naturale din proiectul Neptun Deep din Marea Neagră în Sistemul Naţional de Transport, prin punctul de la Tezla, în baza unei investiţii de 1,4 miliarde de lei româneşti pe 17 ani cu Transgaz.Potrivit Petrom, contractul a fost încheiat pentru perioada septembrie 2026 – septembrie 2042. Pe baza tarifelor de transport aplicabile la data curentă, valoarea contractului este estimată la 276 milioane e

Cimitir extins cu trupuri ale soldaților ,,Wagner”, descoperit în Rusia

17 martie 2023 | Categorie: Externe

La unul dintre cimitirele din regiunea Sverdlovsk, Rusia, potrivit jurnaliştilor, un sector separat a fost alocat pentru înmormântarea mercenarilor Wagner decedați pe teritoriul Ucrainei. Sunt deja 69 de morminte, iar gropile funerare continuă să fie săpate de muncitori.În orașul Berezovsky, Regiunea Sverdlovsk, aproximativ 70 de morminte proaspete au fost găsite la cimitirul local, unde se presupune că au fost îngropați soldați din gruparea paramilitară rusă Wagner.

Chișinăul condamnă executarea soldatului ucrainean Da Vinci, care e și cetățean moldovean

13 martie 2023 | Categorie: Externe

Chișinăul condamnă executarea soldatului ucrainean Da Vinci, care e și cetățean moldovean Într-un interval de doar câteva zile, Ucraina a fost zguduită de un val de vești negre de pe front. Întâi au apărut imaginile șocante cu soldatul executat în pădure de ruși, după ce a spus „Glorie Ucrainei!”, pentru ca doar o zi mai târziu să se răspândească vestea uciderii în luptele din zona Bahmut a unui erou național de doar 27 de ani, cunoscut sub porecla de Da Vinci, decorat cu cea mai înaltă distincție a statului ucrainean- „Erou al Ucrainei”..

Washingtonul acuză Moscova că încearcă să destabilizeze Republica Moldova pentru a instala aici un guvern pro-rus

11 martie 2023 | Categorie: Externe

Washingtonul acuză Moscova că încearcă să destabilizeze Republica Moldova pentru a instala aici un guvern pro-rus Administraţia preşedintelui american Joe Biden va oferi Republicii Moldova 300 de milioane de dolari ca asistenţă în sectorul energetic şi va împărtăşi informaţii cu această ţară pe care Rusia încearcă să o destabilizeze, a anunţat vineri Casa Albă, transmit agenţiile Reuters

,Ploaie cu viermi” într-un oraș din China

11 martie 2023 | Categorie: Externe

,,Ploaie cu viermi” într-un oraș din China Locuitorii din Beijing au fost sfătuiți să nu iasă din casă fără umbrele. Motivul a fost „ploaia cu viermi” care a acoperit capitala Chinei, transmite Daily Star. Beijingul a fost inundat săptămâna aceasta cu „viermi” care acoperă străzile și vehiculele. Filmarea arată cum locuitorii capitalei își țin umbrele pentru a nu fi atinși de viermii căzuți din cer. Autoritățile chineze nu au dezvăluit încă cauza acestui fenomen ciudat, dar pe internet au început deja să apară diverse teorii.

Miracol divin! O statuie plânge cu lacrimi de sânge în Italia

6 martie 2023 | Categorie: Externe

O statuie a Fecioarei Maria din localitatea Trevignano Romano (Lazio) plânge cu lacrimi de sânge în fiecare zi de 3 ale lunii, de aproape cinci ani este un adevărat miracol ce nu poate fi lămurit. O comisie diecezană va fi creată special pentru clarificarea acestui fenomen miraculous. Episcopul de Civita Castellana, Monseniorul Marco Salvi, care păstorește

Programul de suflet, taberele ARC, pentru copiii românilor de pretutindeni.

2 martie 2023 | Categorie: Externe

Continuăm programul nostru de suflet, taberele ARC, pentru copiii românilor de pretutindeni. Este vorba de proiectul DRP prin care copiii românilor din afara granițelor pot redescoperi România, pe toată perioada verii, un proiect foarte important pentru păstrarea legăturii tinerei generații cu țara mamă. Dacă anul trecut am avut aproximativ 1.200 de copii, tineri și cadre didactice, din 18 țări, în 2023 ne propunem să ajungem la 5000 de participanți, care să beneficieze de o tabără plină de activități în România.