03 iunie 2023
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

BRAVUL ROMÂN-AMERICAN, MAESTRUL DE DANS JOHN OMOREAN

31 iulie 2015 | Categorie: Externe

românii aduc în faţa lumii tezaurul moştenit de milenii. Ei păstrează în suflet credinţa, dragostea pentru avutul strămoşesc, tradiţiile de-acasă, neuitând de unde au plecat.

Maria ILIUŢ – PRIVIGHETOAREA CU CÂNTEC DE BALADĂ

16 iulie 2015 | Categorie: Externe

Dumnezeu a dorit să avem pe pământ îngeri cu chip de femeie şi ne-a dăruit-o pe Maria Iliuţ, artistă cu glas duios şi dulce cum altul nu e, cu chip plin de perfecţiune. Am admirat-o marţea precedentă la Crasna, cu frumuseţea-i chipului îngeresc, în armonie uluitoare cu nobleţea sufletească, cu vocea-i catifelată, la regala Sărbătoare a Cântecului Popular Românesc, pe muntele Munşel, regizată ingenios şi organizată de Domnia Sa, dăruită din suflet consătenilor, tuturor românilor cu dor de Bucovina, de cântecul românesc, tezaurul folcloric constituind duhul acestui mioritic plai, duhul familiei şi al casei unde s-a născut.

DINTR-UN TÂRZIU ÎNGÂNDURAT. FESTIVALUL NAŢIUNILOR

6 iulie 2015 | Categorie: Externe

Deşi se află alături de cei trei nepoţi, cărora chiar de la mii de kilometri a avut grijă să le altoiască dragostea românească în suflet, dna Olga, totuşi, tânjeşte după bătrâna-i vatră Colincăuţi, unde a rămas să odihnească pe vecie soţul ei...

ROMÂNIA, TE IUBIM!!!

16 iulie 2014 | Categorie: Externe

Înaripaţi de vise şi speranţe, graţie Excelenţei Sale, dnei Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, căreia îi mulţumim pentru străduinţa, disponibilitatea şi bunăvoinţa ca nici un visător de a se odihni în Patria noastră istorică, pe litoralul Mării Negre,

CELE MAI FURTUNOASE APLAUZE LE-AU PRIMIT HLIBOCENII

14 iulie 2014 | Categorie: Externe

Festivalul International ARCANUL a devenit o sărbătoare de referinţă printre manifestările cultural artistice, devenite tradiţionale ce se desfăşoară an de an in judeţul Suceava

REZULTATELE CONCURSULUI DE CREAŢIE MIHAI EMINESCU

5 iulie 2014 | Categorie: Externe

Rezultatele Concursului de creaţie cu premii prilejuit de aniversarea a 164 de ani de la naşterea şi comemorarea a 125 de ani de la încetarea din viaţă a lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 2014 – 15 iunie 2014).

MULŢUMIM PENTRU FASCINANTA VACANŢĂ ÎN ŢARA NOASTRĂ DE DOR - ROMÂNIA

4 iulie 2014 | Categorie: Externe

Elevii CIE „Gimnaziul din Boian”, raionul Noua Suliţă, au avut marea fericire, de a se odihni pe litoralul Patriei noastre istorice, în Tabăra Sulina, în cadrul Programului „ARC – 2014”, finanţat şi organizat anual de către Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

FORUMUL COMUNITĂŢII ROMÂNEŞTI DIN SUDUL BASARABIEI ISMAIL, 15 Iunie

30 iunie 2014 | Categorie: Externe

: Uniunea Interregională “COMUNITATEA ROMÂNEASCĂ DIN UCRAINA” şi toate organizaţiile - membri colectivi ai acesteia Asociaţia Naţional-Culturală a Moldovenilor din Ucraina şi toate organizaţiile - membri colectivi ai acesteia Organizaţiile naţional-culturale ale românilor/moldovenilor din Ucraina Consiliile locale şi raionale din unităţile administrativ-teritoriale cu populaţie majoritară românească/moldovenească (românofonă) din regiunile Transcarpatia, Cernăuţi şi Odesa Românii/Moldovenii din Ucraina

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a deschis oficial programul de tabere ARC 2014

29 iunie 2014 | Categorie: Externe

Joi, 26 iunie 2014, începând cu orele 1500, în incinta Centrului de agrement de la Sulina, a avut loc lansarea oficială a celei de-a VI-a ediţii a programului de tabere ARC, finanţat şi organizat de către Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

DPRRP organizează cea de-a VI-a ediţie a Programului ARC

21 iunie 2014 | Categorie: Externe

Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni anunţă lansarea Programului anual de tabere „ARC” 2014 care se va desfăşura în perioada 23 iunie – 18 august 2014 la Sulina, Județul Tulcea, în serii de câte şapte zile.

ŞI-A ÎNCHEIAT LUCRĂRILE CONGRESUL FORUMULUI INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI

16 iunie 2014 | Categorie: Externe

Organizat cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi, Republica Moldova, Congresul Forumului Internaţional al Jurnaliştilor (FIJR) şi-a încheiat lucrările.

LA BĂLŢI ÎŞI DESFĂŞOARĂ LUCRĂRILE CONGRESUL FORUMULUI INTERNAŢIONAL A L JURNALIŞTILOR ROMÂNI

14 iunie 2014 | Categorie: Externe

Organizată cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, la 14 iunie curent, în aula Universităţii „Alecu Russo” din Bălţi, Republica Moldova, şi-a început lucrările ce-a de-a V-a ediţie a Congresului Forumului Internaţional al Jurnaliştilor (FIJR), inaugurată de preşedintele Romeo COUŢI. Desfăşurat sub egida „NOILE MEDIA – JURNALISM – COMUNITATE”, evenimentul întruneşte jurnalişti din 5 ţări – Republica Moldova, Ucraina, Germania, Serbia şi, desigur, România.

A V-a ediţie a “Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români”

11 iunie 2014 | Categorie: Externe

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI anunţă organizarea celei de a V-a ediţii a “Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români”, eveniment care va avea loc în perioada 13-15 iunie, în municipiul Bălţi, Republica Moldova.

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI - F.I.J.R.

31 mai 2014 | Categorie: Externe

organizează ce-a de a V-a ediţie a Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români, eveniment organizat sub genericul NOILE MEDIA – JURNALISM - COMUNITATE

ÎNTR-O SINGURĂ ICOANĂ

27 mai 2014 | Categorie: Externe

...românii atât de îndepărtaţi de plaiurile străbune îşi zidesc România în suflet, iar cei care o au aproape se înstrăinează tot mai rău