Organele ucrainene de drept au rămas şocate, descoperind, în timpul unei percheziţii, în cadrul anchetei privind corupţia în sectorul energeticii, în casa soţiei lui Eduard Stavyţkyi, fostul ministru al Energeticii, 42 kg de aur, 4,8 milioane de dolari, cutii cu diamante, o colecţie de 16 ceasuri de brand-uri mondiale renumite, obiecte din metale preţioase, o mulţime de documente privind proprietatea imobilă, loturi de pământ, venituri provenite de la diverse companii, înregistrarea diferitor firme peste hotare, cartele bancare, conturi în diverse bănci etc.
Valerii Zincenko, şeful Direcţiei Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei în regiunea Cernăuţi, s-a întâlnit cu Excelenţa Sa, dna Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, cu care a discutat chestiuni ale securităţii misiunii diplomatice române în nordul Bucovinei şi a celor 10 reprezentanţi ai ei, 4 dintre care sunt diplomaţi, diverse aspecte ale situaţiei criminogene din ţinut.
Cu prilejul manifestărilor de comemorare a victimelor masacrului de la Fântâna Albă (1 aprilie 1941), senatorul Viorel Badea, vicepreşedinte al Comisiei Românilor de Pretutindeni a Senatului României, şi dna Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, s-au întâlnit cu Mihail Gainiceru, preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi.
Roman Vanzureak, nou-numitul şef al ARS Cernăuţi, s-a întâlnit recent cu dna Eleonora Moldovan, conducătoarea misiunii diplomatice române în nordul Bucovinei, pe care a felicitat-o cu cea de-a doua misiune diplomatică în ţinutul bucovinean.
La 19 decembrie anul precedent, a început proiectul transfrontalier „Îmbunătăţirea situaţiei ecologice în bazinele râurilor Prutul şi Nistru prin îmbunătăţirea sistemului purificare a apei în Cernăuţi şi Drochia”, realizat în cadrul Programului de Cooperare România-Ucraina-Moldova ce se va derula 22 de luni – până la 18 octombrie 2015.
...când aceşti oameni reprezintă o minoritate etnică, trebuie să depună eforturi înzecite, curaj şi voinţă însutită
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, şi omologul său ucrainean Andrii Deşciţa au semnat ad referendum, în marja reuniunii NATO-Ucraina desfăşurate la Bruxelles, textul Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind micul trafic de frontieră.
...cine e acel Heracles apt să cureţe grajdurile?
Dracul începe să înălbească, Putin dă semne de înmuiere?...
...nu ne ajung degetele de la ambele mâini să-i numărăm.
...un program pentru supravieţuirea ţării care i-a şocat chiar şi pe membrii coaliţiei majoritare.
Misiunea diplomatică română la Cernăuţi i-a adunat pe conducătorii societăţilor naţional-culturale româneşti din ţinut la un impresionant eveniment cultural de anvergură– lansarea a două volume - „Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia “Dacia” – 10 ani de existenţă, 06.04.2001-06.04.2011”, scrisă de Ion M. Botoş, și ghidul turistic „Săpânţa, Sighetu Marmaţiei, Botiza, Solotvino”, alcătuit de Vasile Timur Chiş, Sorin Kosinszki și Renata Kosinszki.
Problema animalelor fără stăpâni e actuală în orice timp. Cred că mulţi dintre noi şi-au pus adeseori următoarele întrebări: Ce se întâmplă şi ce să facem cu aceste animale? Cum să le ajutăm? Au oare ele dreptul la viaţă? Ce sunt mai eficiente – campaniile de sterilizare sau de ucidere a lor în masă?
La 21 martie curent, de ZIUA INTERNAŢIONALĂ A POEZIEI, Muza Euterpe mai mult ne-a deşteptat, decât ne-a înclinat spre visare. Or, după cum a sensibilizat ministrul consilier, dl Ionel Ivan, diplomat la Consulatul General al României la Cernăuţi, „Când zângănesc armele, muzele tac”.
Consiliul European a luat hotărârea de a semnat Acordul de Asociere şi Liber Schimb cu Republica Moldova şi Georgia nu mai târziu de luna iunie. „A fost o decizie unanimă”, a declarat Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene.