03 decembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Femei goale moarte, pe care au încercat să le ardă: în timpul retragerii din regiunea Kiev, ocupanții au lăsat munți de cadavre ce zac pe drumuri.

3 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Fotografii groaznice au fost publicate de postul de televiziune Ucrainski novinî.Bucha, regiunea Kiev. Cadavrele unor oameni cu mâinile legate, împușcaţi de soldații ruși, zac pe străzi. Așa arată fascismul rusesc. Fotografia prezintă civili uciși împușcați de ocupanți în Motyzyn. Două femei și patru bărbați. Ucişi dintr-o lovitură în ceafă. Unii oameni au mâinile legate la spate.Sub pătura sunt 4-5 femei goale moarte, pe care criminalii de război ruși au încercat să le ardă.

Regiunea Kiev eliberată de invadatori - Maliar

2 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Armata rusă a părăsit complet cartierul Brovarski din regiunea Kiev Reamintim că Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat la 1 aprilie că apărătorii noștri au eliberat deja aproape 30 de așezări din direcțiile Kiev și Cernihiv de forțele de ocupație. Potrivit secretarului NSDC, Aleksey Danilov, părți din

Eroicii apărători ai or Mariupol salvează astăzi întreaga Ucraina - Reznikov

2 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Ministrul Apărării al Ucrainei Alexei Reznikov afirmă că eroicii apărători ai oraşului Mariupol, distrus de inamic 90%, fiind omorâţi, conform datelor neoficiale, la 30 mii de civili, salvează astăzi întreaga Ucraină.

42 mari companii internaționale activează până în prezent în Rusia - majoritatea sunt din Statele Unite (12), Franța (5), China (5), Taiwan (3) și Germania (2)

2 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

42 mari companii internaționale activează până în prezent în Rusia - majoritatea sunt din Statele Unite (12), Franța (5), China (5), Taiwan (3) și Germania (2)

Ucrainenii, apartamentele cărora au fost distruse în consecinţa războiului, vor primi locuinţe noi în oraşul dorit

2 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Ucrainenii vor putea alege un oraș pentru a primi locuințe noi, astfel vor fi compensați pentru apartamentele distruse. Ucraina se pregătește să plătească despăgubiri locuitorilor țării pentru locuințele distruse și distruse parţial în timpul războiului. În special, este vorba nu de bani, ci, conform noului proiect de lege, votat de Rada Supremă, de obţinerea locuințelor până la 150 de metri pătrați, a declarat președintele partidului „Slujitorul poporului”, Olena Şulyak.

Comemorarea martirilor români, masacraţi la 1 aprilie la Fântâna Albă - ŞI DUPĂ 81 DE ANI LA FÂNTÂNA ALBĂ GEME PĂMÂNTUL, SE AUDE PLÂNSUL ROMÂNILOR ÎNGROPAŢI DE VII

1 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Cum n-ar încerca unii să nege adevărul istoric cum că „serviciile speciale române au provocat tragedia de la Fântâna Albă”, pentru noi adevărul e unul: măcelul românilor din poiana Varniţa, Lunca, victimizaţi în pustiurile Kazahstanului, în siberii de gheaţă, în lagărele foametei şi morţii de pe ţărmurile lacului Onega, în minele din Donbas şi Ural, a fost pus la cale de autorităţile sovietice pentru a şterge de pe faţa pământului neamul românesc, care nu i-a întâmpinat pe „eliberatori” cu pâine şi sare

În Mykolaiv, în consecinţa atacului cu rachete, 17 oameni au fost omorâţi, alţii câteva zeci au fost rănite

31 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

„În 31 martie, la ora 10:00, 17 persoane au murit (salvatorii au eliberat 15 cadavre din dărâmături, 1 a murit la terapie intensivă).

Ucraina unul dintre cei mai mari exportatorш mondiali de cereale şi uleiuri vegetale

31 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Ucraina discută cu România despre posibilitatea de a exporta produse agricole prin portul Constanţa, în condiţiile în care invazia Rusiei a blocat porturile ucrainene, a anunţat miercuri Ministerul ucrainean al Agriculturii într-un comunicat de presă, preluat de Reuters.

La Mulţi ani Dnă Maria DOVGHEI, Pasăre măiastră a Bucovinei!

30 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Cântă precum răsare soarele, precum murmură izvoarele, înfloresc florile în primăvară. Cu zvâcniri de zbor măreţ, Pasărea măiastră a cântecului îşi flutură aripile în sufletul ei, adunând, ca într-o grădină înfloritoare cu arome de crini şi trandafiri, toate trilurile primăveri

Mamă, ce dacă murim?…Nu-ți fie frică, fiică. „Nu vom auzi glonțul care ne găsește”. Dacă ne e sortit să murim, nu vom simți nimic. Nu ne va durea. Nu-ți fie frică!- . Adevărul despre viața într-un oraș blocat, fără apă, hrană, practic distrus de invadator – oraşul Mariupol

30 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

„Mamă, de ce, când tata lucrează, mâncăm o dată pe zi, iar când vine acasă, de două ori?” – o întreba Saşa… „când am văzut distrugerea din Mariupolul meu natal, am plâns în hohot. Este îngrozitor! Orașul este distrus aproape complet de bombele şi rachetele ruse. E atâta durere…Mii de răniţi şi morţi… Și acest lucru nu poate fi iertat….”. Pe 21 martie, ocupanții s-au oferit să deschidă coridoarele pentru ca militarii și civilii să poată ieși și să depună armele, dar ei au refuzat să predea orașul. Neobţinând ceea ce au dorit, ocupanţii au început să deporteze forțat oamenii. Ucrainenii sunt duși în tabere de filtrare, unde le sunt luate documentele. După aceea, sunt duși să lucreze în regiuni îndepărtate ale Federației Ruse - Sahalin. Astfel de acțiuni ale ocupanților sunt o crimă de război”.

”Pentru mine, limba română e distanța dintre inimă și umbra ei, care se numește suflet"

30 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Academia Română, simbol al spiritualității, forum al consacrării, spațiu al cercetării fundamentale, a fost înființată la 30 martie 1879.

ROMÂNIA SPRIJINĂ UCRAINA - 125 de camioane cu ajutoare, ambulanţe şi maşini de pompieri din partea României şi a altor state membre ale Uniunii Europene au ajuns în Ucraina prin hub-ul umanitar din Suceava

29 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

A 34-a zi de război în Ucraina. România continuă acţiunile pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni şi a autorităţilor de la Kiev.

LA MULŢI ANI, DNĂ ZINAIDA-SMOCHINĂ ROTARU! SĂ VI SE REVERSE ABUNDENT ÎN RIME ŞI METAFORE IZVORUL LIMBII ROMÂNE!

29 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Harnică ca o albină ce culege seva de pe flori în prourul dimineţii, poetă populară, prietena „Zorilor Bucovinei” Zinaida SMOCHINĂ-ROTARU din Costicenii Noua Suliţei, adună nectarul verbului matern la izvorul limbii române, aducându-le în dar celor mici, prin dulceaţa şi melodicitatea MATERNEI, un crâmpei de primăvară, voie bună, clipe feerice, încărcate cu raze de soare şi bucurii copilăreşti.

Familiile militarilor ucraineni, ucişi în război,vor primi o compensaţie de 15 milioane grive (50 mii de dolari)

29 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

În același timp, militarilor care sunt direct implicați în ostilități li se asigură plăți în valoare de 100.000 UAH pe lună.

Până la 5.000 de dolari de persoană pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei în România

29 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

Procuratura Regională Cernăuți a intentat un proces penal faţă de un bucovinean care a organizat trecerea ilegală peste hotare a unor bărbaţi ucraineni, apţi de luptă.