09 august 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

CUI S-A SPOVEDIT „CREŞTINUL” ŞI „FIUL” BISERICII IANUKOVYCI?

19 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Vedem deja şi gaura mică ce îneacă corabia, şi scânteia ce poate aprinde întreaga planetă, şi aşchia bine pregătită de a sluji toporului ucigător.

RĂZBOIUL RUSIEI CU UCRAINA – ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI FEDERAŢIEI RUSE

19 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Kremlinul planifică să-şi pună sigiliul nu doar pe suveranitatea Ucrainei, ci şi pe cea a Moldovei, primul pas întreprinzându-l de acum în Republica Autonomă Crimeea, iar al doilea urmează să-l înceapă cu anexarea Transnistriei. Care va fi oare următoarea ţară suverană, pe care fascistul Putin planifică s-o acapareze, plan pe care liderul schizofrenic de la Kremlin visează să-l realizeze pentru a „învia” semeţia Imperiului rus?

TRANSNISTRIA PREGĂTEŞTE ANEXAREA LA RUSIA

18 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Sovietul suprem de la Tiraspol s-a adresat preşedintelui Dumei de Stat, Serghei Naryşkin, cu rugămintea de a examina în legislaţia rusă posibilitatea anexării republicii Transnistria la Rusia, informează publicaţia „Ведомости”. Conform publicaţiei, adresarea a fost făcută de preşedintele Mihail Burla, în baza unui proiect de lege ce permite alipirea la Rusia a unor teritorii străine, fără acordul ţărilor din care fac parte, în lipsa „eficientei puteri legitime”, în consecinţa „rezultatelor” unui referendum ori a deciziei autorităţilor.

EROII NU MOR

18 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Bucovina încă nu are guvernator

Şi răposaţii s-au prezentat la urnele de vot din Crimeea

17 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

...un fel de ospăţ pe timp de ciumă. Euforia lor dovedeşte că nici nu era nevoie să se numere buletinele, deoarece anticipat se cunoşteau rezultatele.

TITUS CORLĂȚEAN, LA REUNIUNEA GRUPULUI DE PRIETENI AI UCRAINEI

17 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a participat, luni, la reuniunea Grupului de Prieteni ai Ucrainei, organizată la Bruxelles, unde a evocat discuțiile avute cu omologul său ucrainean și a reiterat mesajul de susținere a suveranității și independenței acestei țări, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Putin şi-a extins invazia pe teritoriul continental al Ucrainei, iar la Moscova s-a ridicat o altă Rusie

16 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Prognozele cele mai rele, şi anume că Putin nu se va mulţumi doar cu acapararea Crimeii, s-au adeverit. Sâmbătă Rusia a invadat militar teritoriul de sud-est al Ucrainei, încercând să ocupe o localitate situată pe teritoriul continental, şi încălcând astfel frontiera administrativă dintre peninsulă şi regiunea Herson.

ÎN CONSECINŢA CONFLICTULUI ÎNSCENAT, ÎN HARKIV AU DECEDAT DOUĂ PERSOANE

15 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în centrul or. Harkiv, membrii organizaţiei „Oplot”, cetăţeni ai Rusiei, şi activişti proruşi locali au atacat sediul organizaţiilor „Prosvita” şi „Patrioty Ukrainy”, situat pe str. Rymarska, nr.18.

PARTEA POLITICĂ A ACORDULUI DE ASOCIERE A UCRAINEI CU UE VA FI SEMNATĂ LA 21 MARTIE

15 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, care s-a întors vineri seară dintr-o deplasare de lucru din Europa şi SUA, a anunţat, într-un mesaj în exclusivitate la TV „ERA” pentru emisiunea „Şuster Live” că partea politică a Acordului de Asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană va fi semnată într-un timp foarte apropiat, la 21 martie curent.

MANIFESTĂRI JUBILIARE, CONSACRATE LUI T. ŞEVCENKO

15 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Cea de a 200-a aniversare a naşterii lui Taras Şevcenko a fost sărbătorită în ţinut pe larg – în şcoli, instituţii ale învățământului superior, în colective de muncă, în organizaţii au avut loc diverse manifestări jubiliare – adunări, mitinguri, depuneri de flori, expoziţii, seri tematice, concerte etc.

DIPLOMAŢIA ÎNCĂ ARE ŞANSE DE IZBÂNDĂ

14 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Noua conducere ucraineană depune eforturi colosale pentru evitarea unui război cu Rusia, implicit a unei catastrofe mondiale

CINCI RĂNIȚI din Ucraina au plecat acasă. Revoluționarii din Kiev au vizitat Bucureștiul

13 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

După ce, luni, cinci dintre victimele conflictelor sângeroase din Kiev, au plecat spre țara lor, astăzi, alți cinci conaționali de ai lor au fost externați din spitalele românești și sunt în drum spre Ucraina. Înainte de a pleca, răniții au vizitat Bucureștiul cu mașina Ambasadei Ucrainei.

PUTIN, NU UITA, CRIMEEA NU-I A TA!

13 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

RUSIA PUNE ÎN PERICOL NU DOAR UCRAINA, CI ŞI SECURITATEA EUROPEI

„DACĂ ÎNGENUNCHEZI ÎN FAŢA RUŞILOR, POŢI RĂMÂNE FĂRĂ CAP”

12 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Potrivit logicii liderului din Kremlin, Republica Moldova ar urma să-şi bage armata la Tiraspol pentru a-şi apăra conaţionalii într-adevăr discriminaţi...

IANUKOVYCI E MAI VIU DECÂT CEI VII

12 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Deşi în ultimul timp în presă au apărut zvonuri că Ianukovyci a decedat într-un spital din Rostov-pe-Don în consecinţa unui atac de cord, el, spre regret, s-a dovedit a fi mai viu decât cei vii şi din nou îşi prezintă „programul” ridicol în Rusia. E al doilea „turneu”, de când a spălat putina şi a părăsit ţara, după vărsările de sânge comise din porunca sa. Conform declaraţiilor fostului dictator la cel de-al doilea briefing din Rostov-pe-Don, el se consideră preşedintele legitim al Ucrainei şi se pregăteşte, în scurt timp, cum numai îi vor permite condiţiile, să se întoarcă în Kyiv, indignat fiind că „puterea în ţară a fost acaparată de o bandă de ultranaţionalişti şi neofascişti”.