29 iunie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

EROII NU MOR

18 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Bucovina încă nu are guvernator

Şi răposaţii s-au prezentat la urnele de vot din Crimeea

17 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

...un fel de ospăţ pe timp de ciumă. Euforia lor dovedeşte că nici nu era nevoie să se numere buletinele, deoarece anticipat se cunoşteau rezultatele.

TITUS CORLĂȚEAN, LA REUNIUNEA GRUPULUI DE PRIETENI AI UCRAINEI

17 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a participat, luni, la reuniunea Grupului de Prieteni ai Ucrainei, organizată la Bruxelles, unde a evocat discuțiile avute cu omologul său ucrainean și a reiterat mesajul de susținere a suveranității și independenței acestei țări, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Putin şi-a extins invazia pe teritoriul continental al Ucrainei, iar la Moscova s-a ridicat o altă Rusie

16 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Prognozele cele mai rele, şi anume că Putin nu se va mulţumi doar cu acapararea Crimeii, s-au adeverit. Sâmbătă Rusia a invadat militar teritoriul de sud-est al Ucrainei, încercând să ocupe o localitate situată pe teritoriul continental, şi încălcând astfel frontiera administrativă dintre peninsulă şi regiunea Herson.

ÎN CONSECINŢA CONFLICTULUI ÎNSCENAT, ÎN HARKIV AU DECEDAT DOUĂ PERSOANE

15 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în centrul or. Harkiv, membrii organizaţiei „Oplot”, cetăţeni ai Rusiei, şi activişti proruşi locali au atacat sediul organizaţiilor „Prosvita” şi „Patrioty Ukrainy”, situat pe str. Rymarska, nr.18.

PARTEA POLITICĂ A ACORDULUI DE ASOCIERE A UCRAINEI CU UE VA FI SEMNATĂ LA 21 MARTIE

15 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, care s-a întors vineri seară dintr-o deplasare de lucru din Europa şi SUA, a anunţat, într-un mesaj în exclusivitate la TV „ERA” pentru emisiunea „Şuster Live” că partea politică a Acordului de Asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană va fi semnată într-un timp foarte apropiat, la 21 martie curent.

MANIFESTĂRI JUBILIARE, CONSACRATE LUI T. ŞEVCENKO

15 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Cea de a 200-a aniversare a naşterii lui Taras Şevcenko a fost sărbătorită în ţinut pe larg – în şcoli, instituţii ale învățământului superior, în colective de muncă, în organizaţii au avut loc diverse manifestări jubiliare – adunări, mitinguri, depuneri de flori, expoziţii, seri tematice, concerte etc.

DIPLOMAŢIA ÎNCĂ ARE ŞANSE DE IZBÂNDĂ

14 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Noua conducere ucraineană depune eforturi colosale pentru evitarea unui război cu Rusia, implicit a unei catastrofe mondiale

CINCI RĂNIȚI din Ucraina au plecat acasă. Revoluționarii din Kiev au vizitat Bucureștiul

13 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

După ce, luni, cinci dintre victimele conflictelor sângeroase din Kiev, au plecat spre țara lor, astăzi, alți cinci conaționali de ai lor au fost externați din spitalele românești și sunt în drum spre Ucraina. Înainte de a pleca, răniții au vizitat Bucureștiul cu mașina Ambasadei Ucrainei.

PUTIN, NU UITA, CRIMEEA NU-I A TA!

13 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

RUSIA PUNE ÎN PERICOL NU DOAR UCRAINA, CI ŞI SECURITATEA EUROPEI

„DACĂ ÎNGENUNCHEZI ÎN FAŢA RUŞILOR, POŢI RĂMÂNE FĂRĂ CAP”

12 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Potrivit logicii liderului din Kremlin, Republica Moldova ar urma să-şi bage armata la Tiraspol pentru a-şi apăra conaţionalii într-adevăr discriminaţi...

IANUKOVYCI E MAI VIU DECÂT CEI VII

12 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Deşi în ultimul timp în presă au apărut zvonuri că Ianukovyci a decedat într-un spital din Rostov-pe-Don în consecinţa unui atac de cord, el, spre regret, s-a dovedit a fi mai viu decât cei vii şi din nou îşi prezintă „programul” ridicol în Rusia. E al doilea „turneu”, de când a spălat putina şi a părăsit ţara, după vărsările de sânge comise din porunca sa. Conform declaraţiilor fostului dictator la cel de-al doilea briefing din Rostov-pe-Don, el se consideră preşedintele legitim al Ucrainei şi se pregăteşte, în scurt timp, cum numai îi vor permite condiţiile, să se întoarcă în Kyiv, indignat fiind că „puterea în ţară a fost acaparată de o bandă de ultranaţionalişti şi neofascişti”.

CERNĂUŢIUL – SOLIDAR CU ÎNTREAGA ŢARĂ ÎN LUPTA PENTRU SUVERANITATEA UCRAINEI

11 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Consiliul Regional Cernăuţi, cel orăşenesc Cernăuţi şi cele raionale din ţinut, în legătură cu situaţia politică tensionată din Republica Autonomă Crimeea, s-au adresat cu propunerea să primească 300 de familii din peninsulă, care îşi vor manifesta dorinţa să trăiască temporar în ţinutul nostru.

Comunicat MAE- Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu omologul său ucrainean, Andrii Deşciţa-publicat de Biroul de presa MAE

10 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut luni, 10 martie, la Kiev, consultări cu omologul său ucrainean, Andrii Deşciţa. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat detaliat acutizarea recentă a crizei din Ucraina, în mod deosebit situaţia din Crimeea.

RUSIA PLANIFICĂ ACAPARAREA NU DOAR A CRIMEII, CI ŞI A ÎNTREGII UCRAINE

10 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

A treia săptămână continuă escaladarea situaţiei politice în Ucraina, în deosebi, în Crimeea. Kremlinul nu recunoaşte actuala putere de la Kyiv, dorind, cu orice preţ, să ocupe Ucraina. Situată pe coasta de nord a Mării Negre, cu populaţia majoritară rusă, aproape 60%, Republica Autonomă Crimeea, cu capitala la Simferopol, a aparţinut de-a lungul secolelor şi Rusiei, şi Ucrainei. Evident e şi faptul că, anularea de către Rada Supremă a Ucrainei a legii ce permitea utilizarea limbii ruse ca limbă oficială, a dus la tensionarea situaţiei, cu toate că, după cum se comunică în presă, Kremlinul a planificat invazia şi acapararea peninsulei încă cu trei ani în urmă.