09 iunie 2023
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

„MARICIKA” RĂSUNĂ DE 10 ANI DE PE TURNUL PRIMĂRIEI CERNĂUŢIULUI

20 noiembrie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Cu 10 ani în urmă, la 11 noiembrie, pentru prima dată, pe turnul Primăriei oraşului Cernăuţi s-a ridicat un trompetist, îmbrăcat în haine naţionale, pentru a interpreta unul din cele mai populare cântece bucovinene – „Maricika”  de Stepan Sabadaş, fapt ce a devenit cartea de vizită a centrului nostru regional.

Deci,  tradiţional, la ora 12.00, locuitorii şi oaspeţii oraşului au posibilitatea să asculte această melodie populară, interpretată cu măiestrie de  trompetistul Vasyl Kozak, care zilnic se ridică pe  cele 126 de trepte ale turnului  Primăriei Cernăuţiului, de unde şi răsună acest vestit în întreaga lume cântec.

Cu ocazia acestui eveniment important din viaţa oraşului, Maria Porciuk, vice-primar al or. Cernăuţi,  i-a înmânat muzicantului un premiu în forma simbolului primăriei. Iar Vasyl Kozak a menţionat faptul, că turiştii doresc să privească Cernăuţiul de la înălţimea zborului păsării pentru a admira panorama oraşului, dar  aceasta nu e posibil acum, deoarece lipsesc condiţiile pentru efectuarea unor asemenea excursii. Însă în viitor se planifică organizarea lor pentru o sumă simbolică de bani.

Diana TOMA