28 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Concurs de eseuri pentru elevi şi studenţi de etnie română din regiunile ucrainene Odesa, Transcarpatia și Cernăuți

4 noiembrie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Asociația Convergențe Europene (ACE) anunță lansarea concursului de eseuri “Identitate românească în spațiul european”, adresat elevilor și studenților de etnie română din regiunile ucrainene Odesa, Transcarpatia și Cernăuți.

Proiectul, implementat de ACE, cu sprijinul consulatelor generale ale României la Cernăuți și Odesa, este dedicat Zilei Naționale a României și se va desfășura în perioada 3-23 noiembrie 2014, timp în care elevii (începând cu clasa a VIII-a) și studenții români din Ucraina vor trimite lucrările la adresa de e-mail convergente@europe.com până la 23 noiembrie inclusiv. Cei care doresc să se înscrie în concurs sunt rugați să trimită un singur material, care să conțină cel puțin 1.000 de semne.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați printr-un comunicat de presă pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, când va începe publicarea materialelor în presa de limbă română din afara țării.Concurenții din fiecare regiune care vor obține locurile I, II, III vor primi câte o Tabletă Internet (câte trei tablete pentru fiecare regiune), iar ceilalți participanți, care nu vor obține niciun loc în concurs, vor primi enciclopedii și cărți de colecție în limba română.

Premierea participanților va avea loc la sediile consulatelor generale ale României din Cernăuți și Odesa, la o dată care va fi anunțată ulterior, în funcție de disponibilitatea corpului diplomatic din cele două consulate.

Partenerii concursului sunt Euroclubul din Apșa de Mijloc (Transcarpatia), Liga Tineretului Român din Bucovina “Junimea” (Cernăuți), “Zorile Bucovinei”, „Libertatea Cuvântului”, „BucPress”, „Radio Ucraina Internațional”, „TOCpress”, „Cuvântul Adevărului”.

Detalii suplimentare pot fi obținute la: convergente@europe.com sau tel: +4 074 289 72 55

Asociația Convergențe Europene