28 iunie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

ÎMBUNĂTĂŢIREA SITUAŢIEI ECOLOGICE ÎN BAZINELE RÂURILOR PRUT ŞI NISTRU

18 august 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Recent, la Cernăuţi, s-a desfăşurat conferinţa „Îmbunătăţirea situaţiei ecologice în bazinele râurilor Prut şi Nistru prin îmbunătăţirea  sistemului de purificare a apei în Cernăuţi şi Drochia”, organizată în cadrul proiectului transfrontalier cu aceeaşi denumire şi a Programului de Cooperare România-Ucraina-Moldova, la care au fost prezentate etapele desfăşurate până acum de realizatorii proiectului - Primăria or. Cernăuţi, în cooperare cu Centrul Bucovinean de Reconstrucţie şi Dezvoltare (Cernăuţi, Ucraina),Consiliul Judeţean Suceava (România) şi Consiliul Raional  Drochia (Moldova).

- Consiliul Judeţean Suceava a organizat, în cadrul proiectului, la 24-28 iulie a.c., cursuri de pregătire cu aspecte teoretice şi practice pentru instruirea a 15 persoane : 8 – din partea Consiliului Municipal Cernăuţi şi 7 –  din partea Consiliului Raional Drochia. În consecinţă, au fost formate listele recomandărilor privind îmbunătăţirea calităţii apei în râuri şi gospodării acvatice. De asemenea, a fost efectuată o vizită de lucru la Klagenfurt, Germania, unde participanţii la acest proiect au avut posibilitatea să facă cunoştinţă cu experienţa germanilor în domeniul modernizării tehnologiei aprovizionării cu apă, sistemului de alimentare cu apă şi curăţirea râurilor, a declarat Bogdan Vasile Apostol, manager-ul proiectului din partea Consiliului Judeţean Suceava.

La conferinţă a fost prezentată şi cercetarea privind posibilele scheme ale sistemului de alimentare cu apă şi dirijarea curăţirii pe sector a apei prin canalele de scurgere în oraşele Cernăuţi şi Drochia.

Diana TOMA