02 aprilie 2023
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Doctorul Iurie CHELEA s-a stins din viata la 53 de ani!

12 iulie 2014 р. | Categorie: Noutăţi


S-a născut la 15 iunie 1961 în raionul Nouasuliţa, regiunea Cernăuţi, Ucraina. A absolvit Şcoala Medie din satul natal Tărăsăuţi, fiind tot atunci înmatriculat la ISMC (1978-1984). A urmat ordinatura clinică la catedra Boli Interne (1984-1986). Din 1986 – doctorantura la Moscova. În trei ani şi-a susţinut teza de dr. med., din 1989 activează la IOM: la început ca cercetător ştiinţific inferior, apoi ca cercetător ştiinţific superior, concomitent şi ca şef secţie Reanimare Hematologică. A avut stagii de perfecţionare pe anestezie, pe hematologie – la Moscova, Chişinău, Bucureşti.
În 1993 a fost fondată secţia Reanimare Hematologică în frunte cu Iurie Chelea unde se lucra „non-stop”.

„Ţin să punctez că am fost totdeauna înţeleşi de administraţia IO în vederea asigurării cu medicamente, precum şi de Ministerul Sănătăţii. Dar este loc pentru mai bine, căci necesităţile sunt tot mai mari, e vorba de proiectarea pe viitor a unui plus de investiţii, dacă tindem să facem transplant de măduvă osoasă…”, citat de Iurie CHELEA.
Plin de realizări şi gînduri optimiste, la data de 4 iulie 2014drumul spre Portugalia pentru doctorul Iurie Chelea a fost ultima cale parcursă din viaţa sa. Inima a cedat pentru totdeauna.
Cu tristeţe şi durere, Colectivul IMSP Institutul Oncologic exprimă regretul profund pentru plecarea prea devreme la cele veşnice a distinsului Iurie CHELEA – şeful secţiei Reanimare Hematologică, dr. med., medic categorie superioară IO. Sincere condoleanţe, un gând de mângâiere şi alinare sufletească pentru familia Chelea, acum când se despart de cel care a fost soț, tată, bunic şi medic.
Ceremonialul funerar va avea loc sîmbătă 12 iulie 2014, în Portugalia.
Dumnezeu să-i odihnească sufletul în linişte şi pace!


Cu profundă durere şi recunoştinţă pentru familia Chelea
Colectivul IMSP Institutul Oncologic

http://onco.md