29 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

20 de militari ucraineni au fost omorâţi la punctul de control nr.1 din Slaviansk

29 iunie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

În consecinţa unui atac terorist asupra punctului de control nr.1 din Slaviansk, pe care rebelii l-au făcut una cu pământul, în noaptea spre vinerea precedentă, un pluton de militari ucraineni, aproximativ 20 de ostaşi şi-au pierdut viaţa, arzând de viu în tancurile incendiate de insurgenţii proruşi. Teroriştii au minat trupurile militarilor ucraineni împuşcaţi, au capturat o maşină blindată, un aruncător de mine cu muniţii, mitraliere etc, informează TSN şi LifeNews.


PETRO POROŞENKO A PRELUNGIT CU 72 DE ORE ARMISTIŢIUL CU TERORIŞTII PRORUŞI  ÎN ESTUL UCRAINEI

Preşedintele Ucrainei a luat decizia să prelungească cu 72 de ore (până la 30 iunie, 22.00) armistițiul cu separatiștii proruși din estul Ucrainei, informează portalul president.gov.ua.

Decizia a fost luată după ce Poroşenko s-a întors de la summit-ul UE de la Bruxelles, unde a semnat  acordul istoric de asociere cu Uniunea Europeană. Armistițiul decretat pentru o perioadă de o săptămână a expirat vineri seară la ora 22.00. La întâlnirea Preşedintelui Ucrainei cu responsabilii de apărare a ţării s-a hotărât ca armistiţiul să fie prelungit până luni, ora 22.00.

Însă liderii separatiştilor din regiunile Lugansk şi Doneţk  au refuzat să îndeplinească condiţiile planului de pace, propus de Preşedintele P. Poroşenko, continuând să atace trupele ucrainene. Astfel, au luat cu asalt, după 7 ore de lupte crâncene, o unitate militară din Doneţk, a Gărzii Naţionale, luându-l ostatic pe comandantul ei.

ÎN 24 DE ORE ÎN DOMBAS AU FOST OMORÂŢI 5 MILITARI UCRAINENI

În pofida armistiţiului, teroriştii continuă atacurile asupra militarilor în estul ţării. În ultimele 24 de ore, în Donbas au fost omorâţi 7 locuitori paşnici, 5 militari ucraineni şi 17 au fost răniţi,  informează TV5. Extremiştii proruşi au aruncat în aer poduri şi căi ferate în regiunile Lugansk, Doneţk, Harkiv etc. În Lugansk insurgenţii proruşi au ocupat o colonie pentru femei.

Diana TOMA