09 august 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

PREMIERII ROMÂNIEI ŞI UCRAINEI VOR AVEA O ÎNTREVEDERE

31 mai 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Conform declaraţiei lui Victor Ponta, premierul României, în iunie se va întâlni cu Arsenie Iaţeniuk, omologul său ucrainean.
În prezent se stabilesc detaliile acestei întâlniri ce va avea loc în România. Una din temele principale ale discuţiilor între conducătorii guvernelor ambelor ţări vecine va fi Acordul privind micul trafic de frontieră, pe care partea română l-a semnat şi urmează ca să facă acest lucru şi partea ucraineană.

GARDA  NAŢIONALĂ  A  NIMICIT  PESTE  50  DE  TERORIŞTI

În Lugansk,  în timpul asaltului unei unităţi militare din Oleksandrivka de către separatiştii proruşi, Garda Naţională ucraineană a nimicit de la 50 până la 100 de terorişti. Câţiva militari ucraineni au fost răniţi şi spitalizaţi, însă rănile nu le sunt grave. Forţele ucrainene contestă faptul că 20 de militari ucraineni au fost luaţi ostateci de către insurgenţii proruşi. Astfel, 50 de extremişti ceceni au fost împuşcaţi în timpul luptelor, asaltului unităţii militare ucrainene, alţii au fost nimiciţi în timpul explodării depozitului cu muniţii, în care a nimerit o grenadă reactivă, informează TSN.

Nou-alesul Preşedinte al Ucrainei se va întâlni, miercuri, cu omologul său american

Cu ocazia unei vizite oficiale în Polonia, preşedintele american Barack Obama, va avea miercuri o întrevedere cu Petro Poroşenko, noul Preşedinte al Ucrainei.

Întrevederea, planificată în preajma inaugurării lui Poroșenko, prevăzută pentru 7 iunie, se va desfăşura în cadrul unui turneu european a lui Barack Obama, ce mai cuprinde Belgia și Franța. Vizita conducătorului de la Casa Albă are drept scop asigurarea țărilor din Europa de Est privind  angajamentul Statelor Unite ce ţine de apărarea securității aliaților săi.

Diana TOMA