29 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

SE RUGA ÎN PROPRIUL PARACLIS, IAR LÂNGĂ PAT ÎL AŞTEPTA CEASUL „PENTRU SEX”

8 aprilie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Palatul  cu 4 nivele şi cu două ascensoare din"Межигір'я", în care ex- dictatorul Ianukovyci locuia nu cu soţia sa, ci cu amanta, impresionează şi uimeşte până în prezent vizitatorii. La intrare, somptuoasa reşedinţă era „păzită” de doi cavaleri medievali, îmbrăcaţi în armură. Ianukovyci  era servit de 144 de lucrători, avea propriul paraclis cu altar, unde, se prea poate, se ruga fostul preşedinte. În odaia imensă, alăturată, mobilată în lemn incrustat şi aur, îl aştepta patul mare şi comod, probabil, iubita, şi ceasul „pentru sex” cu inscripţia: „Sunaţi pentru a face  dragoste”. Reşedinţa şi imobilul, încă cu doi ani în urmă, până la finalizarea lucrărilor de reconstrucţie, au fost estimate în suma de 1 miliard de grivne. Ianukovyci a fugit în grabă şi n-a reuşit să-şi ia ceasul „pentru sex”. Probabil,  i-o fi pus la dispoziţie Putin un alt ceas „pentru sex”,  în noul său palat aurit de lângă Moscova, procurat cu 50 de milioane de dolari, unde în prezent trăieşte criminalul Ianukovyci împreună cu tânăra sa iubită şi huzureşte pe banii furaţi din vistieria statului, pe care a lăsat-o goală.

42  DE  KILOGRAME DE AUR ŞI 5 MILIOANE DE DOLARI –  ÎN  CASA  UNUI  FOST  MINISTRU

Organele ucrainene de drept au rămas şocate, descoperind, în timpul unei percheziţii, în cadrul anchetei privind corupţia în sectorul energeticii, în casa soţiei lui Eduard Stavyţkyi, fostul ministru al Energeticii, 42 kg de aur,  4,8 milioane de dolari, cutii cu diamante, o colecţie de 16 ceasuri de brand-uri mondiale renumite, obiecte din metale preţioase, o mulţime de documente privind proprietatea imobilă, loturi de pământ, venituri provenite de la diverse companii,  înregistrarea diferitor firme peste hotare, cartele bancare,  conturi în diverse bănci etc.  Dacă fiecare funcţionar de rang înalt fură cu nemiluita, evident că poporul sărăceşte. „Cât de mult trebuie să fure cineva pentru a avea asemenea „mărunţiş” în casă ca bani de buzunar?”, se întreabă A. Avakov, ministrul de Interne. „Afacerile” lui Stavyţkyi, care a fost numit ministru în decembrie 2012, „au dat rod” în timpul prezidenției lui Ianukovyci. Mai vrem să nu fie criză economică în ţară? Comoara a fost confiscată, însă stăpânul aşa şi n-a riscat să vină s-o apere. Continuă cercetările. Tot în cadrul aceleiaşi anchete privind corupţia în sectorul energeticii a fost reţinut  Evhen Bakulin, directorul executiv al Companiei Energetice de Stat „Нафтогаз України”, care, se vorbeşte, a furat de la stat 4 milioane de dolari. După cum observăm, împărăteşte trăia nu numai Ianukovyci, dar şi subalternii săi.

ARE  DATORII  BANCARE DE PESTE 1  MILIARD  DE  GRIVNE

Vladimir Kostantinov, speakerul Radei Supreme din Simferopol, are datorii bancare de peste un miliard de grivne. Ce-i drept, avea până la anexarea Crimeii la Rusia. Se prea poate că şi-a vândut patria lui Putin pentru a-şi achita datoriile. Cele mai mari datorii faţă de instituţia bancară de stat „Укрексімбанк”, dar şi de altele, le are compania „Konsol”, condusă de înaltul demnitar,  şi partenerii ei „Реал Естейт”, „Джемієт”, „Індустрія-Крим”.

Felicia NICHITA-TOMA