02 aprilie 2023
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

ZIARISTEI BUCOVINENCE I-A ZÂMBIT NOROCUL PE EUROMAIDAN-UL DIN KYIV

17 februarie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Persoanele destinate să se întâlnească, se vor întâlni aparent întâmplător, dar exact când trebuie.

Ralph Waldo Emerson

Nimeni  nu ştie ce-l aşteaptă în viitor şi ce i-a pregătit destinul. Uneori, printre nedreptăţi, necazuri şi violenţe apare şi o rază de fericire – dragostea, unirea a două inimi ce bat în unison.

Istoria de dragoste a Galyna Erămiţa, ziaristă la săptămânalul  cernăuţean „Versii”, a început în luna decembrie anul precedent, când, printre baricadele de pe EuroMaidanul din Kyiv, l-a întâlnit pe Oleksandr Ceaban din raionul Vyjnyţa. Şi dacă nu le-a fost sortit să se întâlnească în Bucovina, atunci i-a unit revoluţia, dorinţa de a trăi mai bine, mai prosper, în democraţie şi libertate.

Înţelegând că Galea e acea femeie, cu care doreşte să-şi reunească viaţa, la 6 ianuarie, Oleksandr i-a propus iubitei  să-i fie soţie. Însă bucovineanca i-a răspuns pozitiv abia peste o lună, la 9 februarie a.c., când de pe scena Maidanului bărbatul a cerut-o a doua oară în căsătorie. Atunci tânăra a anunţat, în pagina ei de pe Facebook, că nunta se va desfăşura la  14 februarie a.c., de Ziua îndrăgostiţilor, pe EuroMaidanul din Kyiv şi la ea sunt invitaţi toţi doritorii.

Pregătirile de nuntă au avut loc într-un cort ce a fost înfrumuseţat în stil bucovinean pentru această ocazie. Mireasa s-a bucurat şi de cadouri – un salon din Cernăuţi i-a dăruit rochia de mireasă, iar un activist de pe EuroMaidan i-a sponsorizat coafura.

Cununia bucovinenelor s-a desfăşurat în cortul vecin şi a durat o oră, conform tuturor canoanelor religioase. În pofida  faptului că pe Maidan sunt interzise băuturile alcoolice, Galea şi Oleksandr, au servit câte o cupă de şampanie, iar nunta au sărbătorit-o până în zori, împreună cu toţi oaspeţii şi prietenii de pe EuroMaidan. De asemenea, îndrăgostiţii au organizat un flashmob, dorind să-i servească cu şampanie non-alcoolică şi pe cei de la „Berkut”, însă ei au refuzat.

Diana TOMA