Citind în „Zorile Bucovinei” articolele mele, dl Todor Nicolaevici din Sucevenii Hlibocii, unul din cei mai activi corespondenţi netitulari ai ziarului, s-a arătat curios să afle cât mai multe despre numele de familie Sucevan, ce mi-a fost dat să-l port. Interesul manifestat de acest stimat domn m-a îndemnat să încep cercetările în istoria familiei mele. Prin intermediul ziarului care ne uneşte pe toţi românii din ţinutul nostru, încerc să-i răspund la întrebările sale.
E impresionant cum se pricep unii oameni să facă lucruri frumoase...
Cu fiecare zi se simțea din ce în ce tot mai obosit și mai înstrăinat. Singurătatea o simțea deosebit de apăsătoare, mai ales, după pierderea soției. Rămânând singur, toate lucrurile dragi si scumpe cândva pentru el au început să-i devină indiferente.
După Grigore Vieru, Vasile Tărâţeanu este cel mai cunoscut poet din România de dincolo de graniţe. De aceea, oricare dintre Dvs. poate să vorbească despre Vasile Tărâţeanu. Poate chiar mai bine şi mai frumos decât mine.
Prietenii mei se numesc Vanea şi Maria Galac. Sunt din Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi. Au un singur fiu, Oleg. Maria are mai mulţi fraţi – Vasile, Gică, încă un frate şi o soră, pe care o cheamă Zina, dacă nu greşesc. Fraţii cântă la diverse instrumente muzicale, locuiesc în apropiere, sunt cunoscuţi în zonă. Precizez că numele de familie Galac este al soţului ei.
M-ar interesa să colaborez cu instituţii de învăţământ româneşti din Ucraina, cu care să încheiem parteneriate de colaborare internaţională. În acest scop am propus Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi un proiect prin care să stabilim legături cu instituţii şcolare din afara României.
„Îmi doresc un Tricolor micuţ ca să-l pot pune pe televizor şi să-l privesc, când mă doboară dorul de Patria noastră istorică - România..."
În aceste zile de jale, de maximă încordare, vreau să-mi exprim și eu părerea și neliniștea în paginile ”Zorilor Bucovinei”, ziar apreciat pentru veridicitate, poziția cetățenească și dragostea de neam nu numai de românii din cele patru raioane ale regiunii noastre, ci și de ucrainenii de bună credință, cu care trăim de secole în pace și prietenie
Dragi bucovineni,dragi ucraineni! Va scrie un roman,care isi are originea de sange la sapte kilometri de granita cu Ucraina. Va scrie un roman,care stie ce inseamna sa fi pus impotriva propriului popor,asa cum a facut Ceausescu in decembrie '89,cu noi militarii.
În calitate de bucovinean refugiat din Nordul Bucovinei (Reg. Cernăuți), de veteran de război și de membru al Soc. M. Eminescu din Cernăuți exprim o părere în legătură cu situația politică extrem de periculoasă prin care trece Ucraina, amenințată cu scindarea și dispariția sa ca stat național de pe harta Europei. Pentru salvarea Ucrainei cred că trebuiesc respectate principii și luate, fără întârziere, unele măsuri:
Am citit cu stupoare ca un anume "tovaras cu putere",a decis ( ca asa vrea el),sa intrerupa activitatea de emisie in limba romana a postului de radio "Ucraina-International".
Limba să ne-o apăraţi, Binele să-l semănaţi!
Tot aşa, ca-ntotdeauna, Vin şi eu cu urătura, Ca să vă urez de bine Pentru anul care vine.
E regretabil şi dureros, însă uneori trebuie să spunem şi adevărul, cu toate că nu prea place nimănui. Or, cum se spune, adevărul umblă cu capul spart. Şi oare mai are cineva nevoie de el? Oricum îl spunem...