23 mai 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

MĂ STRĂDUIESC SĂ PORT CU DEMNITATE NUMELE MOŞTENIT DE LA STRĂBUNI

22 iunie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Citind în „Zorile Bucovinei” articolele mele, dl Todor Nicolaevici din Sucevenii Hlibocii, unul din cei mai activi corespondenţi netitulari ai ziarului, s-a arătat curios să afle cât mai multe despre numele de familie Sucevan, ce mi-a fost dat să-l port. Interesul manifestat de acest stimat domn m-a îndemnat să încep cercetările în istoria familiei mele. Prin intermediul ziarului care ne uneşte pe toţi românii din ţinutul nostru, încerc să-i răspund la întrebările sale.

MULŢUMIRI DE LA PĂMÂNT PÂNĂ LA CER

27 mai 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

E impresionant cum se pricep unii oameni să facă lucruri frumoase...

Părinți și copii

13 mai 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Cu fiecare zi se simțea din ce în ce tot mai obosit și mai înstrăinat. Singurătatea o simțea deosebit de apăsătoare, mai ales, după pierderea soției. Rămânând singur, toate lucrurile dragi si scumpe cândva pentru el au început să-i devină indiferente.

DE MILA NOASTRĂ-N CERURI DUMNEZEU...

20 aprilie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

După Grigore Vieru, Vasile Tărâţeanu este cel mai cunoscut poet din România de dincolo de graniţe. De aceea, oricare dintre Dvs. poate să vorbească despre Vasile Tărâţeanu. Poate chiar mai bine şi mai frumos decât mine.

ÎMI CAUT PRIETENII...

15 aprilie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Prietenii mei se numesc Vanea şi Maria Galac. Sunt din Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi. Au un singur fiu, Oleg. Maria are mai mulţi fraţi – Vasile, Gică, încă un frate şi o soră, pe care o cheamă Zina, dacă nu greşesc. Fraţii cântă la diverse instrumente muzicale, locuiesc în apropiere, sunt cunoscuţi în zonă. Precizez că numele de familie Galac este al soţului ei.

AŞ DORI SĂ COLABOREZ CU INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT DIN UCRAINA

10 aprilie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

M-ar interesa să colaborez cu instituţii de învăţământ româneşti din Ucraina, cu care să încheiem parteneriate de colaborare internaţională. În acest scop am propus Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi un proiect prin care să stabilim legături cu instituţii şcolare din afara României.

CU DOR DE ROMÂNIA

10 martie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

„Îmi doresc un Tricolor micuţ ca să-l pot pune pe televizor şi să-l privesc, când mă doboară dorul de Patria noastră istorică - România..."

CULEGEM CE-AM ALES

7 martie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

În aceste zile de jale, de maximă încordare, vreau să-mi exprim și eu părerea și neliniștea în paginile ”Zorilor Bucovinei”, ziar apreciat pentru veridicitate, poziția cetățenească și dragostea de neam nu numai de românii din cele patru raioane ale regiunii noastre, ci și de ucrainenii de bună credință, cu care trăim de secole în pace și prietenie

PESTE TOT IN LUMEA CIVILIZATA, MILITARII SUNT OBLIGATI, PRIN CONSTIINTA, RELIGIE SI JURAMANT MILITAR, SA NU TRAGA IN POPOR

21 februarie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Dragi bucovineni,dragi ucraineni! Va scrie un roman,care isi are originea de sange la sapte kilometri de granita cu Ucraina. Va scrie un roman,care stie ce inseamna sa fi pus impotriva propriului popor,asa cum a facut Ceausescu in decembrie '89,cu noi militarii.

Către Redacția RADIO România – Actualități – București

21 februarie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

În calitate de bucovinean refugiat din Nordul Bucovinei (Reg. Cernăuți), de veteran de război și de membru al Soc. M. Eminescu din Cernăuți exprim o părere în legătură cu situația politică extrem de periculoasă prin care trece Ucraina, amenințată cu scindarea și dispariția sa ca stat național de pe harta Europei. Pentru salvarea Ucrainei cred că trebuiesc respectate principii și luate, fără întârziere, unele măsuri:

CÂNDVA, BUCOVINA SE VA ÎNTOARCE LA LOCUL EI ÎN ŢARĂ ŞI ÎN ISTORIE

7 februarie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Am citit cu stupoare ca un anume "tovaras cu putere",a decis ( ca asa vrea el),sa intrerupa activitatea de emisie in limba romana a postului de radio "Ucraina-International".

MULŢUMIM CĂ NE-ASCULTAŢI ŞI PE MULŢI NE BUCURAŢI!

14 ianuarie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Limba să ne-o apăraţi, Binele să-l semănaţi!

Urătură de Sfântul Vasile

14 ianuarie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Tot aşa, ca-ntotdeauna, Vin şi eu cu urătura, Ca să vă urez de bine Pentru anul care vine.

Pluguşor- 2014

2 ianuarie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Pluguşor de la cititoare

OARE MAI ARE CINEVA NEVOIE DE ADEVĂR?

12 decembrie 2013 | Categorie: Din poşta redacţiei

E regretabil şi dureros, însă uneori trebuie să spunem şi adevărul, cu toate că nu prea place nimănui. Or, cum se spune, adevărul umblă cu capul spart. Şi oare mai are cineva nevoie de el? Oricum îl spunem...